top of page

Κομμωτήριο Νύχια & Fish Spa

pngguru.com.png
Madhair Fish spa

FISH SPA

Η «ιχθυοθεραπεία» είναι η μέθοδος η οποία χρησιμοποιεί τα ψάρια γένους «Garra Rufa» για τον καθαρισμό των νεκρών κυττάρων του δέρματος και την θεραπεία δερματικών παθήσεων, όπως ψωρίαση και έκζεμα. Η συγκεκριμένη μορφή θεραπείας δεν είναι ιατρικά πλήρως τεκμηριωμένα, ωστόσο υπάρχουν επιστημονικές μελέτες ειδικά για την νόσο της ψωρίασης. Τα ψάρια Garra Rufa ή Dr. Fish (ψάρι γιατρός) είναι γνωστά εδώ και 400 χρόνια στα φυσικά λουτρά της πόλης Kangal στη Τουρκία, όπου ασθενείς με δερματικές παθήσεις έκανα τακτική χρήση αυτών. Τα οφέλη παρατηρήθηκαν κυρίως στην πόλη αυτή για αυτό και τα ψάρια είναι γνωστά και ως «Kangal Fish». Ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από ψωρίαση και δερματίτιδα έχουν επωφεληθεί από τη θεραπεία, βάσει επιστημονικών μελετών.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ψαριού αυτού, οφείλονται στην έκκριση ενός ενζύμου από το σάλιο τους, το οποίο έχει παρόμοιες ιδιότητες με αυτές της  διθρανόλης, η οποία ως γνωστό συμβάλλει στην «ανάπλαση του δέρματος». Οι τακτές συνεδρίες για αρκετό χρονικό διάστημα είναι απαραίτητες για την εμφάνιση αποτελεσμάτων. Οι ασθενείς τοποθετούν ολόκληρο το σώμα ή τα άκρα τους σε δεξαμενές με τα ψάρια Garra Rufa. Δεν αισθάνονται πόνο ή ενόχληση παρά μόνο ένα ελαφρύ γαργαλητό,  καθώς τα ψάρια δεν έχουν δόντια.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίας οι πελάτες βυθίζουν τα πόδια,τους σε ένα γυάλινο ενυδρείο με χλιαρό νερό (28-30C). Εκεί σμήνη από μικρά ψαράκια του είδους Garra rufa αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα και να απομακρύνουν τον γερασμένο εξωτερικό φλοιό της επιδερμίδας πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και ένα χαλαρωτικό μασάζ.

Οι πελάτες αναδύονται χαλαρωμένοι, με το δέρμα τους απίστευτα απαλό, αναζωογονημένο, υγιές και λαμπερό!

Η εναλλακτική αυτή τεχνική πεντικιούρ είναι πολύ ασφαλής, ανώδυνη και φυσική αφού δεν χρησιμοποιεί ξυράφια ή χημικές μεθόδους, και τα ψαράκια μπορούν να φτάσουν ακόμα και σε δύσκολες περιοχές. Το είδος αυτό δεν έχει δόντια κι έτσι δεν μπορεί να κάνει ζημιά. Αν σας αρέσει να περιποιείται το δέρμα σας, τότε γνωρίζετε πως η απολέπιση είναι το κλειδί για κάθε μορφή υπηρεσίας αναζωογόνησης της επιδερμίδας. Με την μέθοδο της ιχθυοθεραπείας μπορείτε να απομακρύνετε πλήρως, με ήπιο και κυρίως φυσικό τρόπο το ταλαιπωρημένο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, αποκαλύπτοντας και ευνοώντας την ανάπτυξη της νέας υγιούς επιδερμίδας.

Διαδικασία
Πώς εξασφαλίζεται η υγιεινή του συστήματος;

Η μετάδοση ασθενειών από τα Fish Spa είναι από ελάχιστη έως πρακτικά ανύπαρκτη εφόσον το σύστημα είναι σωστά σχεδιασμένο και τηρούνται οι κανονισμοί λειτουργίας και συντήρησης του συστήματος. 

Στο Madhair θεωρούμε πως η σημαντικότερη παράμετρος ενός συστήματος fish spa πρέπει να είναι η διασφάλιση της υγείας του πελάτη σας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουμε προχωρήσει στις εξής κινήσεις:

  • Χρησιμοποιούμε κατάλληλους μηχανισμούς υπεριώδους ακτινοβολίας UV-C που αποστειρώνουν το νερό.

  • Έχουμε υπολογίσει με ακρίβεια τις ανάγκες των ψαριών και την ανακύκλωση του νερού.

  • Επιλέξαμε μηχανικό φίλτρο δύο σταδίων.

  • Υιοθετήσαμε υλικά χημικού φιλτραρίσματος φαρμακευτικού επιπέδου.

  • Εξελίξαμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα λειτουργίας και συντήρησης των συστημάτων

  • Παράλληλα αναπτύξαμε οδηγίες συγκεκριμένων ενεργειών πριν και μετά την συνεδρία

Δοκιμάστε το και εσείς είτε δοκιμαστικά είτε σε κάποιο ολοκληρωμένο πακέτο!

bottom of page